background - Johnny Depp - Žijící legenda
Johnny Depp - Žijící legenda

Johnny Depp - Žijící legenda

5. 03. 2016
Matouš Dvořák
1 obrázků
5 min čtení

„Nechci, aby moje děti skočily na lep pouličním dealerům. To jim radši koupím jointa sám.“ - Johnny Depp

Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp II. Narodil se 9. června 1963 (53 let) v Owensboro v Kentucky. Je to americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký EdwardOspalá díraPiráti z KaribikuHledání Země Nezemě,Alenka v říši divů nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Do češtiny jej nejčastěji dabuje Saša Rašilov mladší, ve více filmech jej také dabovali Jakub Saic a Filip Čáp.

ČLÁNEK O TOP 10 FILMECH ZDE: http://bit.ly/1Yfzvn9

Filmografie (Výběr):

Noční můra v Elm Street (1984)

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Don Juan DeMarco (1994)

Ed Wood (1994)

Mrtvý muž (1995)

Bojovník (1997)

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Ospalá díra (1999)

Čokoláda (2000)

Kokain (2001)

Z pekla (2001)

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Hledání Země Nezemě (2004)

Tajemné okno (2004)

Libertin (2004)

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Sweeney Todd (2007)

Shantaram (2008)

Veřejní nepřátelé (2009)

Imaginárium Dr. Parnasse (2009)

Alenka v říši divů (2010)

Rumový deník (2011)

Cizinec (2011)

Rango (2011)

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Temné stíny (2012)

Osamělý jezdec (2013)

Transcendence (2014)

Mortdecai-Grandiózní případ (2015)

Black Mass: Špinavá hra (2015)

Johnny Depp za svoji celou hereckou kariéru Zlatý Glóbus za film Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (Nejlepší herec - komedie nebo muzikál) a to v roce 2008. Jiná takto významná ocenění nedostal, i když byl 3 krát nominovaný na Oscara. Podle mě je to jeden z nejvíce nedoceněných herců, rozhodně by si zasloužil více pozornosti se strany těch, co ceny udílejí.

Johnny Depp:

Velmi dobrý herec
Velmi rozporuplný herec
Velmi špatný herec
Celkem hlasů: 93
Čo robí horor hororom?

Čo robí horor hororom?

Niektorí z nás si radi umelo vytvárajú pocit strachu. Zatiaľ čo niektorým postačí pohľad na nezaplatené účty, tak niektorí dávajú prednosť radšej hororovému žánru. Priznám sa, ja nie som fanúšikom...

9. 12. 2017
Matej Peniaško
12 min čtení
Filmové nezmysly #5: Autá

Filmové nezmysly #5: Autá

Vozidlá určite patria do filmu. Bez nich by sme sa nemohli tešiť na sériu Rýchlo a Zbesilo, či iné snímky. Mnohokrát dávajú filmári dôraz na akciu, no občas to preženú. Adrenalínové kúsky sú mnohokrát...

5. 12. 2017
Matej Peniaško
10 min čtení
Copyright © Mafia Promo s.r.o. Redakce: redakce@mafiacinema.cz
facebook youtube
Publikování nebo další šíření obsahu serveru MafiaCinema.cz je bez písemného souhlasu společnosti Mafia Promo s.r.o. zakázáno.

Made by: David Veselý & Jan Henneberg
background